Hyvin purettu on puoliksi tehty!

klikkaa tarpeesi mukaan Soita 0452314622

Rakenneavaus ala- ja välipohja

Ala- ja välipohjan purkutyöt sekä rakenneavaukset ovat yleisiä tekemiämme töitä. Teemme kaikki purkutyömme pölyttöminä purkuina, joten rakenneavaukset käytössäolevissa tiloissa onnistuvat meidän kauttamme. Lattioiden pinnoitteet saattavat sisältää asbestia ja tästä syystä kohteissa, jotka on rakennettu ennen vuotta 1994 on suoritettava asbestikartoitus, ennen työn aloitusta.

Alapohjan rakenneavaus ja purkutyöt

Alapohjan rakenneavaukset ovat tarpeen esimerkiksi tehtäessä viemärisaneerauksia, alustatutkimuksia tai suurempia saneeraustöitä. Rakenneavaus on yleensä kooltaan n. 1-2m2 ja sen läpi pystytään kulkemaan alapohjan alle. Alapohjan alla oleva täyttöaines poistetaan joko lapioimalla tai suurtehoimurilla. Täyttöaineksena voi olla melkein mitä vain, riippuen kohteen rakennusajankohdasta. Pahimmassa tapauksessa täyttöaineksen joukosta löytyy rakennusaikaisia jätteitä, maatuvia ja maatumattomia. Näiden poistaminen rakenneavauksen yhteydessä on tärkeää ja usein lisää myös kustannuksia.

Alapohjan rakenneavaus betonilaattaan ja täyttöaineksen poisto suurtehoimurilla
Alapohjan rakenneavaus betonilaattaan

Kysyttävää? Soita! – 0452314622

Rakenneavauksen tarkoituksena voi olla myös selvittää alapohjan rakenne. Rakenne leikataan usein auki joko timanttisahaamalla tai muulla vastaavalla menetelmällä rakennusmateriaalista riippuen. Rakenneavausten tekeminen on yleensä hyvin pölyistä ja tästä syystä työ on syytä tehdä pölyosastoituna, eli niin ettei pölypääse leviämään työalueelta muihin tiloihin tai ilmanvaihtokanaviin.

Puisen alapohjan rakenneavaus
Puurakenteisen alapohjan rakenneavaus

Ennen rakenneavausta tai purkutyötä

Ennen kun aloitetaan ala- tai välipohjan rakenteita rikkovia purkutöitä, on syytä selvittää rakenteiden mahdolliset kantavat ominaisuudet, palkistot, raudoitukset ja muut vastaavat seikat, jotka saattavat vaikuttaa tehtävään työhön. Pienemmissä kohteissa ja alapohjissa avaukset voidaan tehdä melko huoletta, mutta varsinkin isompien rakennusten välipohjien rakenteita rikkovissa purkutöissä on syytä noudattaa suurta varovaisuutta.

Ala- ja välipohjissa saattaa kulkea myös vesi- sekä lämpöputkia ja sähköjohtoja. Näiden paikallistaminen sekä selvittäminen on osa ennakkotöitä tehtäessä rakenneavauksia. Selvitämme aina asiakkaan kanssa yhdessä olennaiset seikat ennen töiden aloitusta.

Jos tarvitset rakenneavaukselle tekijän, soita meille!

Välipohjan purkutyö
Välipohjan purkutyö

Kustannukset

Rakenneavausten ja ala- sekä välipohjien purkutöiden kustannukset ovat aina kohteen mukaan. Hinta rakenneavausten hinta alkaa yleensä noin muutamasta sadasta eurosta. Tarkan hinnan saat pyytämällä tarjouksen – olemme yhteydessä sinuun, tulemme käymään kohteessa ja selvitetään tarve ja tätä kautta hinta työlle. Tarjouspyynnön voit jättää täältä!

Tehtyyn rakenneavaukseen on usein tarve myös saada jonkinlainen turvallinen kansi tai kaasutiivis huoltoluukku. Onpa tarpeesi kumpi tahansa, meidän kautta hoituu molemmat.