Purkutyöt pölyttömästi

Purkutyöt

Hyvin purettu on puoliksi tehty!

Oikein toteutettu purkutyö luo hyvän pohjan uudelleen rakentamiselle. Pölynhallinta ja pölyttömät pinnat takaavat hyvän ja vahvan kiinnittymisen sekä laadukkaan lopputuloksen. Purkutyö on erikoisammattityötä, joka kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Purkutyöt Turku ja lähialueet

Tarjoamme asbestipurkutyöt ja muut purkutyöt pääasiallisesti Turun, Kaarinan, Raision, Naantalin, Paraisten ja Paimion alueella. Toimialueemme on sovittaessa koko Suomi, eli kauempaakin kannattaa ottaa yhteyttä. Työmenetelmiimme kuuluu pölyttömät purut ja pölynhallinta.

Kiinnostaako tietää mitä työsi maksaa? Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään ja sillä se selviää!

Tarkan hinnan purkutyöllesi saat pyytämällä tarjouksen tästä tai soittamalla 0452314622

  Covat Oy - hyvin purettu on puoliksi tehty

  Pölyttömät purkutyöt – pölynhallinta on tätä päivää

  Pölyttömällä purkutyöllä, eli pölynhallinnalla, tarkoitetaan työmenetelmää, jossa työtila osastoidaan muusta tilasta ja tila alipaineistetaan sekä työssä käytetään H-luokituksen täyttäviä hepa-suodattimilla varustettuja laitteita.

  Alipaineistaminen luo yhdensuuntaisen ilmavirran purkutyötilan ulkopuolelta työtilaan ja tällöin pölyä ei pääse leviämään ulos purettavasta tilasta. Tämä pystytään toteuttamaan isoissa tiloissa niin, että vain osa tilasta osastoidaan ja työtila sekä pöly rajataan näin ollen vain pieneen osaan tilaa. Ennen osastoinnin purkua tila siivotaan ja puhdistetaan pölystä.

  Näin toimittaessa ei pölyä pääse muihin tiloihin, ja tilat ovat myös purkutyön aikana käytettävissä, tosin purkutyöstä lähtevää melua ei pystytä rajaamaan, joten tämä saattaa rajoittaa muiden tilojen käyttöä. Kun pölyä ei pääse leviämään muihin tiloihin, on työmaa lyhyempi kestoinen ja siivoustyön määrä pienempi.

  Jos haluat teettää purkutyösi osaavalla ammattilaisella, niin anna se Covatin tehtäväksi. Ota yhteyttä.

  Purettu kuylpyhuone

  Toteutus

  Aloitamme purkutyön aina tilaajan kanssa yhdessä selvittäen mitkä osat kohteesta tulee purkaa. Tutustumme kohteesta riippuen asbestikartoitukseen tai teemme tarvittaessa kartoituksen. Työ alkaa kulkuväylien ja muiden pintojen suojaamisella ja tämän jälkeen jatketaan osastoimalla ja alipaineistamalla purettava tilan. Osastointi ja alipaineistus rajaa purkutyöstä syntyvän pölyn ja lian työtilaan, joka näin ollen estää muiden tilojen sekä ilmanvaihtolaitteistojen likaantumisen. Lisäksi mahdolliset haitalliset aineet saadaan pidettyä poissa asuin- ja toimitiloista. Työntekijämme noudattavat aina annettuja ohjeistuksia työstä, sekä tuntevat erilaiset rakennustavat ja -materiaalit. Osaava henkilökunta onkin Covat Oy:n menestyksen salaisuus; purkutyössä ammattilaisemme varmistavat hyvän alun uuden rakentamiselle ja pitävät samalla huolta siitä, että purkutyö tehdään säilytettäviä rakenteita rikkomatta ja haitta-aineita vapauttamatta. Asbestikartoituksista huolimatta saattaa purkutyön aikana löytyä rakenteita, jotka poikkeavat kartoituksesta ja tästä syystä on purkutyötä suorittavan henkilön osattava tunnistaa mahdolliset rakennepoikkeamat. Materiaalien tuntemus auttaa työntekijää havaitsemaan materiaaleja, jotka saattavat sisältää haitallisia aineita tai ainesosia.

  Materiaalien tuntemus korostuu myös kiertotaloutta tukevassa ja ympäristöystävällisessä purkutyössä. Lajittelemme jätteet aina niin, että pystymme ohjaamaan purkujätteet oikeisiin loppukäsittelyihin. Tällä tavoin pystymme vähentämään saneeraustyöstä aiheutuvaa ympäristökuormaa sekä parantamaan mahdollisuuksia materiaalien uudelleenkäyttöön. Asiakkaalle tästä suorana hyötynä tulee pienemmät jätemaksut, koska lajitellut jätteet, jotka lajitellaan loppusijoituksessa eri jätetyyppeihin ovat huomattavasti edullisempia, kuin jäte-erän toimittaminen kalleimman jätemaksun alle. Tällöin myös materiaalit päätyvät kaikki samaan jätekasaan, josta niiden uudelleen hyödyntäminen on huomattavasti vaikeampaa.

  Purkutyöt, Omakotitalon yhteydessä olevan autotallin lattian avaus.
  Purkutyöt, omakotitalon yhteydessä olevan autotallin lattian avaus.

  Erityyppisiä purkutöitä

  Kylpyhuoneen purku

  Kosteiden tilojen saneerauksessa on tärkeää suorittaa purkutyöt oikein. Purkutyön tavoite on poistaa vanha vesieriste ja tasoite. Runkomateriaalin esiin saamisen jälkeen tarkistetaan sen kosteus ja tarvittaessa suoritetaan kuivaus. Kylpyhuoneen kuivaus kestää yleensä muutamasta viikosta kuuteen tai jopa kahdeksaan viikkoon. Vanhemmat vesieristeet saadaan poistettua melko helposti, mutta nykyaikaiset vesieristeet vaativat omat työkalunsa, koska eristettä on paksumpi kerros ja se on levitetty lattiasta kattoon. Tästä syystä kylpyhuoneen purkutyö on hinnaltaan melko vaihteleva, mutta hinta liikkuu yleensä n. 1000-1500 euron haarukassa, kun puhutaan perinteisistä huoneistojen kylppäreistä. Jos kohde on rakennettu ennen vuotta 1994 on siellä suoritettava tilaajan toimesta asbestikartoitus ennen töiden aloitusta.

  Pölytön purkumenetelmä pitää pölyt siellä missä kuuluu, eli työtilassa

  Purkutyön kesto kylpyhuoneissa on yleensä yhdestä päivästä työviikkoon, mutta kun työ tehdään pölyttömänä purkuna, on kesto vähintään kaksi päivää. Pölytön purku on ehdoton, kun kohde on muuten käytössä, koska kiinnityslaastien ja tasoitteiden poistossa syntyy erittäin paljon pölyä. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota purkutyöntekijöiden siisteyteen ja työvaatteisiin. Työvaatteissa kulkeutuvan pölyn määrä saadaan vähentymään käyttämällä kertakäyttöhaalareita.

  kylpyhuoneen purku lattiatasoite
  Kylpyhuoneen purkutyön viimeinen työvaihe, eli tasoitteen poisto. Kuvan kohteessa tasoitetta oli normaalia enemmän.

  Jos purettavan kohteen seinät ovat betonia tai vastaavaa, viimeistellään pinnat hiomalla, jolloin saadaan poistettua kaikki pinnoitemateriaalit. Levytetyt seinät puretaan runkorakenteisiin ja vaurioituneet runkorakenteet poistetaan. Siporex-harkosta tai vastaavasta materiaalista tehtyjen seinien purkutyössä on noudatettava suurta huolellisuutta, jottei seinät halkea toiselta puolelta. Huolellisesti ja ammattitaidolla tehty purkutyö säästää aikaa ja rahaa jälleenrakentamisessa. Annamme mielellämme tarjouksen märkätilojen purusta – ota yhteyttä!

  Osaava ja ammattitaitoinen purku-urakoitsija tunnistaa myös tarpeen lisäkartoituksille haitta-aineiden ja rakennevaurioiden osalta työn aikana – valitse siis Covat purku-urakkaasi.

  Kysyttävää? Soita! – 0452314622

  Lattian purku

  Lattian purkutyössä on ennen töiden aloitusta tehtävä asbestikartoitus, jos kohde on rakennettu ennen vuotta 1994 ja lisäksi lattiarakenne on tarpeen kartoittaa ennen työtä. Lattiarakenne tyyppejä on erilaisia, mutta tässä jaamme ne kahteen päätyyppiin, eli betoni- ja puurunkoiseen. Purkutyön laajuuteen vaikutta myös saneeraustyön laajuus, eli tehdäänkö lattianrunkoon tai eristykseen muutoksia saneerauksen yhteydessä. Purku-urakoitsija on tässä kohtaa tärkeässä roolissa, jotta oikeat osat tulee purettua ja oikeassa laajuudessa. Samoin on tarpeen ymmärtää lattiarakenteet ja tunnistaa poikkeamat.

  Puurunkoisen lattian purkutyö

  Puurunkoisen lattian rakenne on yleensä seuraava; pinnoite (laminaatti, parketti, matto, maali), tasoite (ei aina), kansi (lauta, levy, lankku), eriste (villa, turve, puru, hiekka, lastu, vermikuliitti [saattaa sisältää asbestia]) ja runko (palkki, hirsi, lankku).

  Lattian purku
  Lattian purkutyö, jossa kantena oli muurattu kansi ja sen alla hiekka/turve/puru/olki-eriste.

  Lattian purkutyö voidaan suorittaa joko leikkaamalla pintakerrokset yhdellä kertaa tai purkamalla kerros kerrallaan. Leikkaaminen nopeuttaa työtä, muttei välttämättä aina ole mahdollista tai järkevää. Kun pinnoitteet ja kansi on purettu, seuraa eristeiden poisto. Isommissa lattioissa on järkevää poistaa eristeet suurteho imurilla imuroimalla, kuten yllä olevassa kuvassa.

  Kun lattiarakenne on purettu ja eristeet poistettu poistetaan naulat, ruuvit ja muut vastaavat rungoissa kiinni olevat materiaalit, jotka voivat haitata uuden lattian rakentamista. Uuden lattian perustus voi vaatia kiinnityksiä runkopalkkien kylkiin ja päälle, joten pintojen pitää olla puhtaat.

  Lattian purku, suurtehoimurointi.
  Suurtehoimuroitu lattian runkopalkkien väli. Viimeisessä työvaiheessa imuroitiin vielä viimeisetkin eristejäämät pois.

  Huolellisesti tehdyllä lattian purulla varmistetaan se, ettei rakenteisiin jää vääriä tai homehtuvia materiaaleja ja täten uusi lattia kestää pidempään. Ohessa kuvattiin koko lattiarakenteen purkutyö joita teemme säännöllisesti, useimmiten puramme laminaatteja, mattoja tai parketteja ja poistamme näiden alta tasoitteita. Pyydä tarjous täältä!

  Purkutyöhintoja (sis. alv ei haitta-aineet)

  1. Kylpyhuoneen purkutyön hinta-arvio: Kylpyhuoneen purkutyön hinta on noin 1200 €.
  2. WC:n purkutyön hinta-arvio: Parin neliön vessan purkutyö maksaa noin 600 €.
  3. Mattojen tai muovilaattojen poisto hinta-arvio: Maton poisto ja vanhojen tasoitteiden hionta maksaa noin 25 € / m2.
  4. Välitilan laatoituksen purku hinta-arvio: Välitilalaatoituksen purku maksaa noin 400 €.
  5. Mistä purkutyön hinta muodostuu: Hinta koostuu jätteistä, työkalu- ja suojainkustannuksista, suojauksesta, haalauksesta ja kulkemisesta sekä purkutyöstä. Tarkan hinnan saat pyytämällä tarjouksen.
  covat cfa