ASBESTIPURKUTYÖT SEKÄ HAITTA-AINEPURKUTYÖT TURKU JA LÄHIALUEET

Asbestipurku Turku

Asbestipurkutyöt Turun talousalueella

Covat Oy on asbestipurkutyöluvan omaava asbesti- ja haitta-ainepurkuja tekevä ammattitaitoinen toimija, jolta saat kaikki tarpeitasi vastaavat asbestipurkutyöt Turun seudulla. Tarjouspyynnön voit jättää oheisella lomakkeella tai soittamalla 0105730070 .

Milloin tarvitaan asbestipurkajaa?

Nykyisten lakien mukaan asbestipurkutyötä saa suorittaa vain valtuutettu asbestipurkutoimija. Tämä tarkoittaa siis kaikkea työtä, jossa tarkoitus on tavalla tai toisella poistaa, purkaa tai irrottaa asbestipitoista materiaalia. Laki velvoittaa myös selvittämään asbestin esiintymisen saneerattavassa kohteessa, jos kohde on rakennettu tai saneerattu ennen 1994, eli kohteessa on tehtävä asbestikartoitus.

Onko väliä kuka asbestipurkutyön suorittaa?

Asbestipurkutyöhön kannattaa valita ammattitaitoinen urakoitsija, joka huolehtii asbestin turvallisesta poistamisesta ja työnjälkeen tehtävästä siivouksesta. Huolimattomasti tehty asbestipurkutyö jättää jälkeensä asbestikuitua, jota ei voi silmin nähdä, mutta joka aiheuttaa terveysriskin tiloissa oleskeleville.

Covat Oy on luotettava ja ammattitaitoinen toimija, jolta saat asbestipurkutyöt oikein tehtynä. Jätä tarjouspyyntö tai soita

0105730070 / Tero Niemi.

Luotettava kumppani tunnus

Haitta-ainepurkutyöt

Teemme myös muita haitta-ainepurkutöitä, kuten kreosootin poisto, homepurkutyöt, raskasmetalli ja PAH- sekä PCB-pitoisten materiaalien poistot.

Tämän tyyppiset purkutyöt tehdään aina osastoituna purkutöinä.

Homesiivoukset

Meiltä saa myös homeettomaksi siivoukset ja muut vaativat puhdistustyöt.

Pyydä tarjous:

Kiinnostaako tietää mitä työsi maksaa? Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään ja sillä se selviää!

  Asbestipurkutyö hintoja (sis. alv)

  1. Kylpyhuoneen asbestipurkutyön hinta-arvio: Kylpyhuoneen purkutyön hinta on noin 1950€. Hintaan vaikuttaa purettavien pinta-alojen määrä.
  2. Mattojen tai muovilaattojen poisto asbestityönä hinta-arvio: Maton sekä liimojen poisto ja tasotteiden hionta maksaa noin 50€ / m2. Työ tehdään osastoituna ja sen kustannus n. 600€:a riippuen tilasta.
  3. Välitilan laatoituksen asbestipurku hinta-arvio: Välitilalaatoituksen purkutyön hinta asbestityönä on noin 1240€.
  4. Putkieristeiden asbestipurku hinta-arvio: Putkieristeiden asbestipurkutyön hinta on n. 50€ / m ja lisäksi kustannuksia tulee osastoinnista. Purkupussi-menetelmällä(<1m) tehtäessä hinta on n. 150€/purku.
  5. Katon asbestipurku hinta-arvio: Asbestipitoisen katemateriaalin asbestipurku on n. 10€/m2.
  6. Mistä asbestipurkutyön hinta muodostuu: Hinta koostuu jätteistä, työkalu- ja suojainkustannuksista, suojauksesta, haalauksesta ja kulkemisesta sekä purkutyöstä. Tarkan hinnan saat pyytämällä tarjouksen.
  Covat Oy - hyvin purettu on puoliksi tehty

  Asbestipurku

  Yleisiä asbestipurkukohteita ovat kylpyhuoneet ja putkieristeet sekä erilaiset julkisivu- ja kattomateriaalit. Asbestia löytyy myös lattiamateriaaleista ja näiden kiinnitysliimoista. Asbestipurku voidaan toteuttaa eri menetelmin, joista yleisin on osastointi-menetelmä. Tällöin työtila eristetään muista tiloista osastoimalla ja kulku sinne on erillisen sulkutunnelin kautta. Tila alipaineistetaan ja alipaineistusta seurataan siihen tarkoitetulla mittauslaitteella. Työn jälkeen ja ennen osastoinnin purkamista tilan puhtaus varmistetaan ilmamittauksella.

  Ketä saa suorittaa asbestipurkutöitä?

  Nykyisen lainsäädännön mukaan asbestipurkutöitä saa suorittaa vain valtuutettu purkutoimija. Valtuutetut toimijat löydät aluehallintoviraston asbestipurkutyöluparekisteristä. Myös osaston rakentaminen, jätteiden siirto ja laitteiden huolto kuuluvat asbestitöihin.

  Asbestisiivous

  Myös asbestisiivous on luvanvaraista työtä. Asbestisiivousta tarvitaan, kun tilaan on päässyt asbestikuitua tai tilassa on suoritettu asbestipurkutöitä. Asbestisiivous on yleinen toimenpide, kun kiinteistössä on purettu tietämättä asbestipitoisia materiaaleja. Myös rikkoutuneet putkieristeet aiheuttavat tarpeen asbestisiivoukselle. Rikkoutuneita eristeitä ei tarvitse aina poistaa, vaan tila voidaan siivota ja rikkoutuneet osat paikata kipsaamalla.

  Yleisiä asbestipurkukohteita

  Missä asbestia yleisesti kerrostaloissa ja omakotitaloissa on?

  Putkieristeet

  Asbestipitoisten putkiseristeiden poisto tulee ajankohtaiseksi yleensä putki- tai lämmitysjärjestelmän remontin yhteydessä. Putkieristeissä asbestipurun yhteydessä poistetaan kaikki putken päällä olevat materiaalit niin, että jäljelle jää vain puhdas metallipinta. Yleisesti osastoitu työ, pienet määrät voidaan tehdä pussipurkumenetelmällä.

  Välitilan laatoitus

  Keittiön välitilan laatoituksissa on usein asbestia ja keittiöremonttien yhteydessä poistetaan laatoitus osastoituna asbestipurkutyönä. Purkutyössä välitilalaatoituksen koko ala puhdistetaan perusmateriaaliin asti, eli ns. betonille tai jos laatoitus on kiinnitetty levyyn niin, levyn pintaan tai vaihtoehtoisesti levystä leikataan irti pala.

  Lattiamatot

  Asbestipitoisia lattiamattoja ja liimoja poistetaan erityyppisten remonttien yhteydessä keittiöstä, auloista, huoneista ja märkätiloista. Jonkin verran omakotitaloissa poistetaan asbestipurkutyönä myös asbestipitoisia muovilaattoja, eli Finnflex-laattoja. Asbestia voi olla joko pintamateriaalissa, liimassa tai tasoitteessa. Tämän tyyppiset purkutyöt tehdään useimmiten osastoituna asbestipurkutyönä, laattojen poistoja tietyin ehdoin kohdepoistomenetelmällä.

  Märkätilat

  Erilaisten märkätilojen laatoituksissa ja tasotteissa on käytetty laajasti asbestia ja kylpyhuoneiden asbestipurkutyöt ovat hyvin yleisiä. Työ on aina tehtävä osastoituna asbestipurkuna ja kaikki pinnat tulisi purkaa perusmateriaaliin asti samassa osastossa.

  Katot ja julkisivut

  Omakotitalojen katoissa ja julkisivuissa on käytetty laajasti asbesipitoisia levyjä, joiden poistot tulee suorittaa asbestipurkutyönä. Materiaalit kannattaa asbestikartoittaa ennen purkua, koska esimerkiksi kattolevyjä on tehty samalla muodolla asbestilla ja ilman.

  Turun seudulla asbestipurkutyöt meiltä – lähetä tarjouspyyntö lomakkeella tai tilaukset@covat.fi

  Tarjouspyynnön lähettäminen ei maksa mitään, eikä sido mihinkään, joten laita postia tulemaan.

  Yleisimmät asbestipurkumenetelmät

  Asbestipurkuun ja asbestin poistoon on käytössä erilaisia menetelmiä, joista valitaan sopivin aina kohteen mukaan. Valittu menetelmä esitetään ja tarvittaessa perustellaan asbestipurkutyön ennakkoilmoituksessa, joka tulee tehdä vähintään 7 vuorokautta, ennen työn aloitusta. Asianmukaisessa asbestikartoitusraportissa ehdotetaan myös soveltuvaa menetelmää.

  Osastointimenetelmä asbestipurkutyössä

  Yleisin menetelmä suorittaa asbestipurku on käyttää osastointimenetelmää. Tässä menetelmässä purkualue osastoidaan ja alipaineistetaan sekä erotetaan muista tiloista kolmiosaisella sulkutunnelilla. Menetelmä on oikein tehtynä erittäin toimiva ja mahdollistaa muiden tilojen käyttämisen purkutyön aikana. Haittana osastointimenetelmässä on sulkutunneli, joka saattaa toisinaan estää kulun muihin tiloihin työn aikana. Purkutyön aikana osaston paine-eroa muihin tiloihin mitataan paine-erologgerilla, joka ilmoittaa, jos paine-ero ei ole riittävä. Loggeri myös tallentaa mittaustulokset, joka mahdollistaa tietojen tarkastamisen jälkikäteen. Asbestipurkutyön valmistuttua osastoitu tila siivotaan tarkkaan ja tämän jälkeen tilasta otetaan ilmanäyte. Ilmanäytteen valmistuttua osastointi voidaan purkaa, jos näyte alittaa raja-arvon.

  Osastointimenetelmää käytetään mm. kylpyhuoneiden, keittiön välitilan laatoitusten ja asbestipitoisten mattojen asbestipurkutöissä.

  Osastoitu asbestipurku
  Osastointitunnelin sisäänkäynti, tästä eteenpäin vain asianmukaisesti suojautuneet asbestityöntekijät.

  Kohdepoistomenetelmä asbestipurkutyössä

  Kohdepoistolla voidaan purkaa vähän pölyäviä materiaaleja, kuten asbestivinyylilaattoja, jos allaolevassa massassa ei ole asbestia. Käytännössä tätä menetelmää voidaan soveltaa vain pienissä purkutöissä. Ei sovellu keraamisten laattojen purkamiseen.

  Asbestipitoisen materiaalin kokonaisena irrottaminen

  Tietyt levymateriaalit voidaan poistaa kokonaisena irrottamalla, käytännössä tämä tarkoittaa ulkona tapahtuvia asbestipurkutöitä ja yksittäisiä helposti irrottettavia levyjä sisätiloissa. Myös materiaalit ja kappaleet, jotka voidaan muovittaa ja sen jälkeen ehjänä irrottaa voidaan purkaa kokonaisena irrottamalla.

  Purkupussimenetelmä putkien asbestipurkutöissä

  Purkupussimenetelmällä voidaan purkaa pieni määrä asbestipitoista putkieristettä korjaus- tai muutostöitä varten. Käytännössä tämä tarkoittaa >0,5m pituisia putkieristeosia. Menetelmä on nopea ja edullinen, verrattuna osastointimene, mutta työ tulee suorittaa oikein menetelmin ja tarvikkein, jottei erittäin pölyävä putkieristemassa pääse leviämään muihin tiloihin.

  Muut asbestipurkumenetelmät

  Muita menetelmiä ovat märkäpurku- ja upotusmenelmät, sekä muut soveltavat menetelmät joissa pystytään perustelemaan menetelmän soveltuvuus asbestipurkuun.

  Meiltä saat asbestipurkutyöt turvallisesti ja oikein tehtynä – ota yhteyttä ja pyydä tarjous!